FOS Efterslaegten HF

På Efterslægten, mellem det nye idrætshus, Nobis, og den ombyggede studiesal, står et kunstværk med navnet "Your Success is Your Amnesia". Det anses for kunstneren FOS' (Thomas Poulsen)hovedværk.

Klik på fotoet for at se videoen hvor FOS fortæller om værkets tilblivelse og sine intentioner, eller læs videre her:

Med den skulpturelle plads Your Success is Your Amnesia, 2016, rykker kunstneren FOS (Thomas Poulsen, f. 1971) i stor skala ud i det offentlige rum med et værk, der både er skulptur og arkitektur. Som skulptur fungerer værket som en æstetisk overgang mellem Henning Hansens nyrenoverede, klassiske røde murstensbygning fra 1940 og Laungaard Arkitekters idrætshal i rå beton fra 2013.

 Som arkitektur er værket designet som et mødested for skolens kursister, der kan sidde på de indbyggede bænke, finde læ eller skygge under træerne og buerne eller hænge ud ved vandbassinet. Pladsen inviterer desuden kvarterets beboere indenfor på skolens område.

FOS siger selv om Your Success is Your Amnesia: ”I en stadig mere kompliceret verden lader vi os nemmere ensrette. Derfor er uddannelse stadig et så væsentligt grundelement for vort demokrati. I Oplysningstiden blev uddannelsesinstitutionerne repræsenteret og respekteret gennem deres arkitektur, og med Your Succes is Your Amnesia ønsker jeg at pege på den betydning, uddannelse og dens institutioner har, og samtidig undersøge en generel idé om en fælles hukommelse – faktisk blev mange grundsten lagt og mange beslutninger taget, inden du blev født, og det ville være synd, hvis alt det gik tabt.” FOS arbejder i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur med fokus på værket som ramme om sociale møder og menneskelig interaktion. Han har blik for steders historiske og filosofiske konnotationer og har desuden en bevidsthed om forskellige materialers potentiale.

 

Formand for Ny Carlsbergfondet, Karsten Ohrt: ”Det var afgørende for fondet, at FOS lavede et projekt, der både kunne få betydning for skolen og for hele Nordvestkvarteret. Det har FOS honoreret. Med sin underfundige metode har han skabt en blanding af design, arkitektur og billedkunst; et være-, oplevelses- og meditationssted. Vi håber, at det vil vække til eftertanke og samvær hos skolens elever, lærere og naboer.”

 Ny Carlsbergfondet deponerede samtidig til HF-Centret Efterslægten skulpturen Forget Memory, 2015, der visuelt og indholdsmæssigt er beslægtet med Your Success is Your Amnesia, og som vistes på FOS’ solo-udstilling på Kunsthal Charlottenborg i foråret 2015. Den er nu opstillet i forhallen til ”Nobis”, Efterslægtens Idrætshus

TITEL: Your Succes is Your Amnesia, 2016 MATERIALE: 700m2 i grundareal, 40m3 terrakottafarvet beton, 320m2 beton til belægning, 120m2 klinker, 220m2 asfalt, 1 stilkeg, 2 kirsebærtræer, 1 motorcykel, 1 knallert, 1 klokke, 5 lamper, 1 renoveret karnap

TITEL: Forget Memory, 2015 MATERIALE: Mixed media, vitrine, betonsokkel, glas, metal, LED

 

Du kan også læse anmeldelse af værket i Magasinet Kbh. (link).