Om Efterslægten

Non Nobisfrisen 1180X662

 

HF-Centret Efterslægten er fra 1991. Men Efterslægten blev grundlagt i 1786 som en skole for det københavnske borgerskabs børn. Vi hedder Efterslægten fordi skolens grundlæggere havde mottoet ”Non Nobis”, latin for ”Ikke for os” – underforstået: men for dem efter os, for efterslægten!

Til daglig færdes omkring 1500 kursister i alle aldre, ca. 100 ansatte i (næsten) alle aldre på Efterslægten. HF er for både unge og voksne, og du kan tage HF på ét, to eller flere år, dag eller aften eller på nettet.

HF-Centret Efterslægten er fra 1991. Men Efterslægten blev grundlagt i 1786 som en skole for det københavnske borgerskabs børn. Lige inden for vores indgangsdør kan du se en slags tegneserie der viser Efterslægtens historie. I 1940 flyttede Efterslægten til Hyrdevangen, 2400 NV – et nybygget hus med runde hjørner (se selv efter!). De seneste år har vi forbedret den gamle bygning med en række nye eller renoverede lokaler – senest med NOBIS – Efterslægtens Idrætshus, en stor idræts-, danse- og fitnesshal.

Her har der nu siden 1991 været HF-undervisning for unge og voksne hver dag fra kl. 8 til kl. 22. 

HF-Centret Efterslægten

Vi bor i København NV, nær Bellahøj, tæt ved både Brønshøj og Utterslev Mose. Du finder os på Efterslægtsvej 5, på hjørnet af Hyrdevangen og Efterslægtsvej.

Du har kun 15 minutter med bus 250 S eller 350S fra Københavns Centrum. Hareskovvejen er lige om hjørnet, vi har masser af parkeringspladser for både biler og cykler - og så har vi grønne omgivelser, sportsplads og høj himmel.

Hvis du kommer i bil eller taxa: Pas på: Hyrdevangen ligger på begge sider af Hareskovvejen, du kan kun komme til Efterslægten ad den nordøstlige del af Hyrdevangen. 

Link til Rejseplanen

 

 

 

Har du
spørgsmål?

I studievejledningen kan du få hjælp til at træffe det rette studievalg