Programmer

Om software vi tilbyder på Efterslægten

På Efterslægten får du brug for:

Microsoft Office
herunder Word, Excel, PowerPoint og OneNote

Klik på linket herunder for at læse mere (også hvis du allerede har dit eget Office-program).

Office 365

IntoWords
til sprogfag, for andetsprogede, og for ordblinde

Vi har købt skolelicens til programmet IntoWords, som bl.a. hjælper med:

 • Oplæsning af tekster på dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk
 • Stavekontrol og skrivestøtte med ordforslag

Læs mere her!
IntoWords

TI-Nspire CX CAS
til matematik

Du kan installere en gratis prøveversion af TI-Nspire via linket herunder. I forbindelse med undervisningen giver din matematiklærer dig en licens, som ændrer din prøveversion til den fulde version i et helt skoleår. Har du e-learning (fjernundervisning) kan vi lægge licensen på via fjernsupport; se vores vejledning til at søge IT-hjælp.

TI-Nspire CAS

Gratis software

Der er forskellige gratis programmer som vi har erfaring for at mange kan have glæde af. Vi giver nogle eksempler og links herunder.

 • Acrobat Reader DC er et godt program til at læse PDF-filer. På Windows-computere er Edge ofte standardprogram for PDF-filer; her anbefaler vi at man skifter til Acrobat. På Mac er standardprogrammet Billedfremviser, som både har fordele og mangler. Du kan downloade Acrobat-programmet her.
 • PDFill PDF Tools (FREE) er et fikst lille Windows-program som blandt meget andet kan bruges til at smelte flere PDF-filer sammen til én (“Merge”). Det kan fx være relevant til skriftlig eksamen i engelsk, eller til bilag i SSO. Du kan downloade PDFill her (klik på knappen under “Get FREE basic version”). På Mac kan du bruge Billedfremviser til at sammensmelte PDF-filer.
 • Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera er browsere, altså programmer til at besøge hjemesider. I Windows er browseren Edge indbygget (foruden den ældre Internet Explorer, som man for det meste bør undgå at bruge), og på Mac er browseren Safari indbygget. De er OK, men nogle gange er der en hjemmeside der ikke fungerer med én browser, og så er det en fordel at have en eller to andre. Du kan downloade dem her: Chrome, Firefox, Opera.
 • 7zip er et Windows-program til at pakke og udpakke zip-filer (altså komprimerede filer). Windows kan udmærket håndtere zip uden ekstra programmer, men har du brug for et program der kan lidt mere, anbefaler vi 7zip, som er mindre forstyrrende end konkurrenten WinZip. Du kan downloade 7zip her.
 • paint.net er et Windows-program til grafikredigering. Det kan meget mere end Paint (som er indbygget i Windows), og er mere tilgængeligt end fx GIMP. Downloade paint.net her.
 • Audacity er et lydredigeringsprogram, som du kan downloade her.
 • VLC media player er et program til visning af film, DVD’er med mere, som ligger på din computer. Du kan downloade VLC her.
 • Google Earth findes på hjemmesiden earth.google.com/web, men via Menu (knappen til venstre med tre vandrette linjer) > Download Google Earth, kan du installere programmet på din computer, så du kan mere.
 • Stellarium vender blikket den modsatte vej. Du kan downloade Stellarium her.

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpNyttige links