Office 365

Gratis OneNote, Word, Excel, PowerPoint og OneDrive

OneNote

Du får brug for programmet Microsoft OneNote. Har du Windows 10 på din computer, så er OneNote indbygget. Har du ældre Windows-udgaver eller Mac, kan du installere OneNote-programmet sammen med Microsoft Office 365.

Har du programmet OneNote 2016 på din computer, kan du måske godt bruge dette, men til Windows vi anbefaler det program der nu hedder OneNote for Windows 10. Sådan ændrer du hvilket program du bruger: Åbn Windows-indstillinger (tandhjulet i startmenuen), vælg Apps > Standardapps > rul ned og klik på ”Angiv standarder efter app” > rul ned og klik på OneNote for Windows 10 > Administrer > sørg for at der er valgt “OneNote for Windows 10” ved alle muligheder. Herefter skal du via Teams (eller for gamle hold SharePoint) åbne alle dine klassenotesbøger igen.

Word, Excel og PowerPoint

Du får også brug for Microsoft Word, eller som minimum et program der kan åbne og gemme Word-dokumenter. Du skal aflevere de fleste opgaver som Word-dokumenter, altså som .docx (eller .doc). Det er muligt med programmer som LibreOffice og Apple Pages, men vi anbefaler Word. Du kan også få brug for programmer til at åbne Excel-regneark og PowerPoint-præsentationer. Word, Excel og PowerPoint er dele af kontorpakken Microsoft Office.

Office 365

Efterslægten tilbyder dig kontorpakken Microsoft Office 365 gratis. Pakken inkluderer bl.a. tekstbehandlingsprogrammet Word, regnearksprogrammet Excel, præsentationsprogrammet PowerPoint, og altså noteværktøjet OneNote hvis du ikke allerede har det. Derudover får du også 1 TB lagerplads på OneDrive. Det virker så længe du er tilmeldt undervisning på Efterslægten. Du kan gratis installere pakken på op til 5 enheder, som kan være Windows, Mac, tablet eller smartphone. Vi anbefaler at du installerer dem på din Windows- eller Mac-computer (se også BYOD), og vi anbefaler at du logger ind i pakken med din Efterslægten-Office 365-konto.

Din Efterslægten-Office 365-Microsoft-konto

Hvis du ikke har skiftet adgangskode for dit Efterslægten-login som beskrevet i mailen “Dine Login på Efterslægten”, så gør det nu. Så er dit Efterslægten-Office 365-brugernavn det samme som dit Efterslæbgten-login, aflsuttet med @hfc.dk, og adgangskoden er den samme, altså den du selv har valgt.

Installation af Office 365

Klik på flisen nedenfor for at gå til siden office.hfc.dk. Log på med din Efterslægten-Office 365-konto. Start installationen oppe til højre på siden. Når du efter installationen starter Word første gang, så spørger den måske om du vil bruge ”Office Open XML” eller ”OpenDocument ODF” som standard-dokumentformat. Vælg XML, som bl.a. er filtypen .docx. Spørger den om dit konto-login, er det igen din Efterslægten-Office 365-konto.

Office 365

Login og licens til Office-pakken

Hvis du har en Microsoft Office-pakke på forhånd, kan du muligvis alligevel bruge Efterslægtens licens til din Office-pakke, og du kan logge ind som Efterslægten-bruger. Har du Windows skal du i Word kigge under ”Filer > Konto”. På en Mac kommer det an på versionen hvor du skal kigge.

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser