OneNote Holdnotesbøger

Læs her om, hvordan du kommer på Teams eller SharePoint og får fat i OneNote Holdnotesbøgerne for dine fag.

OneNote Holdnotesbog er stedet hvor du finder undervisningsmaterialer, e-learning-opgaver m.m. Til daglig finder du dem i din OneNote-app, men første gang du skal ind i en ny OneNote Holdnotesbog skal du via enten Teams (nye hold) eller SharePoint (gamle hold) for at få adgang til den, og derfra skal du ”pushe” den ind i programmet OneNote på computeren. Bemærk at indholdet i dine holdnotesbøger nok ikke er klar før første undervisningsdag, men bliver opdateret og synkroniseret løbende.

Teams eller SharePoint?

For næsten alle hold ligger holdnotesbøgerne nu i Teams; se afsnittet lige herunder.

For Dansk, Engelsk og KS i klasserne 2019A-2019K, som startede helt tilbage i august 2019, ligger notesbøgerne dog i SharePoint, hvor de kaldes Klassenotesbøger; se vejledning nederst på denne side hvis du ikke allerede har pushet dem.

Teams

For at få fat i dine holdnotesbøger, skal du først på Teams. Sammen med LUDUS Web (og mht. ældre indhold SharePoint) er Teams også vores intranet, hvor du finder forskellige informationer om din skolegang.

For at komme på Teams, skal du have skiftet koden til dit Efterslægten-login.

Derefter går du til siden teams.hfc.dk. (Der er også en flise i LUDUS Web der linker til siden.) Du logger på med din Efterslægten-Microsoft-konto (husk at brugernavnet slutter med @hfc.dk).

Vi anbefaler dog, at du bruger Teams i Teams-app’en på din computer i stedet for i din browser; bl.a. virker videomøder bedre i app’en. Læs mere her!

Når du er kommet på Teams, finder du til venstre knappen Teams, som giver dig en oversigt over de teams du er med i. Her vil alle dine hold være tilgængelige senest ved skolestart. Når du klikker dig ind i et hold (et team), finder du holdnotesbogen som en fane øverst. Vi anbefaler, at du “pusher” den til din OneNote-app:

Push en holdnotesbog!

Forudsætninger:

  • Du skal have programmet OneNote på din computer.
  • Du skal være logget på Teams.
  • Du skal have åbnet holdnotesbogen som beskrevet i afsnittet ovenfor.


[Push en holdnotesbog fra Teams]

Klik i menubjælken øverst i Teams på linket der hedder noget med “Åbn” eller “Rediger”, og vælg “Åbn i appen” eller “Åbn i skrivebordsprogram” for at “pushe” holdnotesbogen til din OneNote-app.

Når OneNote-app’en kører, kan du højreklikke på OneNote-ikonet i bunden af Windows- eller Mac-skærmen og vælge ”Fastgør til proceslinjen” (Windows) eller “Indstillinger > Fastgør i dock” (Mac); så kan du let starte programmet igen via ikonet.

Når først dette er gjort for alle dine fag, kan du bare åbne OneNote-app’en på din computer for at få adgang – du skal altså ikke via Teams hver gang.

SharePoint

Resten af denne side er kun relevant for hold der startede frem til og med februar 2020, og det vil sige kun for Dansk, Engelsk og KS for klasserne 2019A-2019K. For disse ligger de holdnotesbøger vi bruger ikke i Teams men i SharePoint, så for at få fat i disse gamle holdnotesbøger skal du på SharePoint. For at komme på SharePoint, skal du have skiftet koden til dit Efterslægten-login. Derefter går du til siden sharepoint.hfc.dk. Du logger på med din Efterslægten-Microsoft-konto (husk at brugernavnet slutter med @hfc.dk). Når du er kommet på SharePoint, finder du dine hold i midterste spalte. Klik dig ind i et hold, og find nederst til venstre linket ”OneNote Klassenotesbog”. Dette åbner holdets undervisningsmaterialer i OneNote Online. Herfra “pusher” du notesbogen til din OneNote-app via linket Åbn eller rediger i toppen, som beskrevet ovenfor.


[Push en holdnotesbog fra OneNote Online]

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser