OneNote Klassenotesbøger

Læs her om, hvordan du kommer på SharePoint og får fat i OneNote Klassenotesbøgerne for dine fag.

OneNote Klassenotesbog er stedet hvor du finder undervisningsmaterialer, e-learning-opgaver m.m.

SharePoint

For at få fat i dine klassenotesbøger skal du først på SharePoint. Sammen med LUDUS Web er SharePoint også vores intranet, hvor du finder forskellige informationer om din skolegang.

For at komme på SharePoint, skal du have piftet og ventet 10 minutter.

Derefter går du til siden sharepoint.hfc.dk. (Der er også en flise i LUDUS Web der linker til siden.) Du logger på med din Efterslægten-Office 365-konto (husk at brugernavnet slutter med @hfc.dk).

Får du nu skærmbilledet herunder med overskriften ”Det virkede ikke”, skal du enten prøve igen i en anden browser, eller klikke på ”Klik her for at logge på dette websted med en anden konto”, derefter klikke ”Brug en anden konto”, og så logge ind med din Efterslægten-Office 365-konto.


[Dette er et screenshot. Du skal gå til sharepoint.hfc.dk for at kunne gøre som beskrevet.]

Når du er kommet på SharePoint, finder du til højre inforummet ”Kursistinfo”, hvor der ligger dokumenter om studie- og ordensregler, eksamen, IT-vejledninger, m.m. I forskellige sammenhænge linker vi til nogle af disse dokumenter. Hvis der kommer et login-billede når du klikker på disse links, er det altså din Efterslægten-Office 365-konto du skal bruge.

Push en klassenotesbog!

OneNote Klassenotesbøger er som sagt stedet hvor du finder undervisningsmaterialer, opgaver m.m. Til daglig finder du dem i dit OneNote-program, men første gang du skal ind i en ny OneNote Klassenotesbog skal du via SharePoint for at få adgang til den, og derfra skal du ”pushe” den ind i programmet OneNote på computeren. Bemærk at indholdet i dine klassenotesbøger nok ikke er klar før første undervisningsdag, men bliver opdateret og synkroniseret løbende.

Forudsætninger:

  • Du skal være logget på SharePoint.
  • Du skal have programmet OneNote på din computer.

I midterste spalte på SharePoint-forsiden finder du dine hold.

Klik dig ind i et hold, og find nederst til venstre linket ”OneNote Klassenotesbog”. Dette åbner holdets undervisningsmaterialer i OneNote Online:

Klik her på linket ”Åbn i OneNote”, ”Rediger i OneNote” eller “Åben i appen” i midten af den grå bjælke øverst i OneNote Online for at åbne klassenotesbogen i dit skrivebordprogram, OneNote.

Når OneNote-programmet kører, kan du højreklikke på OneNote-ikonet i bunden af Windows- eller Mac-skærmen og vælge ”Fastgør til proceslinjen” (Windows) eller ”Fastgør i dock” (Mac); så kan du let starte programmet igen via ikonet.

Når først dette er gjort for alle dine fag, kan du bare åbne OneNote-programmet på din computer for at få adgang – du skal altså ikke via SharePoint hver gang.

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser