Pift!

Når du “pifter”, vælger du din adgangskode til Efterslægten

Hvis du er ny kursist

Hvis du er ny kursist, så modtager du kort før skolestart en mail der hedder “Dine login på Efterslægten”. Denne mail rummer dit Unilogin-brugernavn og din adgangskode, og fortæller hvad du skal gøre. Det sker desværre at denne mail havner i en mappe med uønsket mail, så kig også lige dér! Uden denne mail kan du ikke komme i gang med vores IT-løsninger, så hvis du ved skolestart stadig mangler mailen, er det bedst at du skriver en mail til vores IT-kontor på no@hfc.dk. Skriv fra den mail hvor du ønsker at modtage mail fra os, og husk at oplyse fuldt navn og fødselsdag. Som forklaret i mailen “Dine Login på Efterslægten”, så er det første du skal gøre at pifte din adgangskode, dvs. at ændre den udleverede kode til én du selv vælger.

Hvis du ikke er ny kursist

Hvis du før har startet undervisning på Efterslægten, skal du normalt ikke ”pifte” igen. Hvis du har glemt din ”piftede” adgangskode eller ikke kan logge på systemerne, så henvend dig til til IT-kontoret, fx på no@hfc.dk.

Platforme

Til undervisning på Efterslægten og til e-learning bruger vi primært to platforme:

  • OneNote Klassenotesbog er undervisningsportalen hvor du finder materialer, e-learning-opgaver m.m.
  • LUDUS Web er systemet hvor du ser skema, lektier, afleverer opgaver og får tilbagemelding.

Du skal bruge dit “piftede” login til begge. Bemærk: Du må aldrig dele login med andre.

Pift!

Hvis du er ny på Efterslægten, skal du altså én gang for alle ”pifte” dit login som beskrevet herunder. Du skal ”pifte” før du kan få adgang til vores undervisningsmateriale og andre systemer. Bl.a. kan du ikke komme på vores trådløse net før du har ”piftet”, og derfor er det smart at gøre det hjemmefra (eller gør det fx på en smartphone med mobildata).

For at pifte skal du gå til siden mit.hfc.dk. (Der er også en flise i LUDUS Web der linker til siden.) mit.hfc.dk


[Dette er et screenshot. Du skal gå til mit.hfc.dk for at kunne gøre som beskrevet.]

Vigtigt: Du skal ikke prøve at logge ind (blå knap) for at ”pifte”; du skal i stedet klikke ”Skift adgangskode” (sort knap nederst), og derefter udfylde:

  • Brugernavn: Se dit Unilogin-brugernavn i mailen “Dine login på Efterslægten”.
  • Nuværende kodeord: Hfc efterfulgt af dit CPR-nummer (alle 10 cifre; ingen bindestreg)
  • Nyt kodeord: Et sikkert kodeord som du selv vælger, og som overholder kompleksitetskravene der vises på siden.
  • Gentag nyt kodeord: Skriv det samme igen, og klik på Skift – så har du ”piftet”!

Når du ”pifter”, skifter vi din adgangskode til tre forskellige brugerkonti samtidig:

 BrugerkontoBrugernavnAdgangskodeBruges bl.a. til…Tjek ved at logge på…
1  Efterslægtens AD
Dit Unilogin-brugernavn eller dine lærerinitialerDin ”piftede” adgangskodeTrådløst net; kopiprinteremit.hfc.dk
2  UniloginDit Unilogin-brugernavnDin ”piftede” adgangskode (*)LUDUS Web; netprøver.dkMit Unilogin
3  Office 365
Microsoft-konto
Dit Unilogin-brugernavn eller dine lærerinitialer, efterfulgt af @hfc.dkDin ”piftede” adgangskode (**)Microsoft SharePoint; OneNote; Office-pakkenSharePoint

(*) Hvis du har haft Unilogin fra en anden skole før, får du ikke brug for din gamle Unilogin-adgangskode – kun for informationerne ovenfor. Der går 5-10 minutter fra du ”pifter” til koden virker. Læs evt. mere om dit Unilogin nedenfor.

(**) Office 365-kontoen kalder vi også din Efterslægten-Office 365-konto. Microsoft kalder den nogle gange din Microsoft-konto, din firma- eller skole-konto, eller din mail-konto – selv om vi ikke bruger den som mail. Der går 5-10 minutter fra du ”pifter” til koden virker. (Måske har du en anden Microsoft-konto fra en tidligere skole eller privat, fx hvis du har en Hotmail-konto, men den skal du ikke bruge her.)

Hvis du på et senere tidspunkt ønsker at ændre din adgangskode, skal du igen gøre det på siden mit.hfc.dk. Vi fraråder at du ændrer adgangskoden for de tre brugerkonti hver for sig, men er de alligevel blevet forskellige, fx fordi en anden skole har ændret på din Unilogin-adgangskode, kan du ”pifte” igen, så de bliver ens. Kontakt IT-kontoret hvis det driller – se vores vejledning til at søge IT-hjælp (punkt 9)!

Du kan ikke ændre dine brugernavne.

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser