Unilogin

Brug Unilogin til Systime i-bøger, screenings, ordbøger m.m.

Du skal bruge dit Unilogin til Netprøver, og også til mange af siderne vi har lavet fliser til her. Ruller du lidt ned på siden, står der lidt forklaring til hver flise.

Dit Unilogin følger dig gennem uddannelsessystemet; du kender det måske fra folkeskolens nationale tests. Det bruges til en mængde forskellige ressourcer i den danske undervisningssektor.

På sider der bruger Unilogin, skal du ofte klikke på en knap der hedder noget i retningen af “Log ind med Unilogin” før du skriver dit login.

Hvis du kan både dit brugernavn og din adgangskode til Unilogin, er det jo fint. Ellers skal du bruge dit NemID for at få styr på dit Unilogin. (Brugernavnet kan du dog også finde i e-boks-beskeden “Dine login på Efterslægten”.)

Brug dit NemID til at få styr på dit Unilogin

Gå til siden mitunilogin.dk, eller en anden side der kræver Unilogin.

Unilogin: Brugernavn

Skriv dit Unilogin-brugernavn hvis du kender det, og klik Næste. Hvis du ikke kender dit brugernavn, så klik på ”Jeg kender ikke mit brugernavn”, og log på med dit NemID — så får du oplyst dit brugernavn! Du kan ikke ændre brugernavnet.

Unilogin: Adgangskode

Skriv din Unilogin-adgangskode hvis du kender den, og klik Log ind. Hvis du ikke kender din adgangskode, så klik på ”Få en ny adgangskode”, vælg “Glemt adgangskode”, og log på med dit NemID — så får du mulighed for at vælge en adgangskode.

En del brugere oplever, at processen med at skifte adgangskode vha. NemID ligesom “kører i ring”. Så plejer følgende procedure at hjælpe (oftest ved punkt 2 eller 3):

 1. Luk browseren, åbn den igen, og prøv igen.
 2. Afslut browseren – og det er IKKE det samme som at lukke den!
  • Mac: Tryk Command+Q (eller gå op i menuen i toppen af skærmen – fx, hvis du bruger Chrome, gå op i den menu der hedder Chrome, og væg “Quit”, “Afslut”, eller hvad den nu hedder; eller find “Afslut” ved at tofingerklikke på Chrome-ikonet i docken, altså i bunden af skærmen).
  • Windows: Chrome-browseren har en ”Afslut”-funktion i den menu der kommer frem når du trykker på de tre prikker oppe til højre. Den gør MERE, end hvis du bare lukker på krydset i hjørnet.

  Start browseren igen, og prøv igen.

 3. Lav et inkognito-vindue i din browser, og prøv dér. Fx, med Chrome i Windows: Højreklik på den knap du normalt trykker på for at starte Chrome, og vælg ”Nyt inkognito-vindue”. Det er noget tilsvarende for andre browsere, men kan fx også hedde et ”In private”-vindue.
 4. Genstart computeren:
  • Mac: ”Start igen”, og fjern eventuelt flueben ved at den skal åbne vinduerne igen.
  • Windows: ”Genstart”.

  Prøv derefter igen.

 5. Prøv i en anden browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera, …).
 6. Prøv på en anden computer.

Flere skoler?

Hvis dit Unilogin er tilknyttet flere skoler, eller hvis du har flere roller, kan du blive bedt om at vælge mellem disse. Dette gælder fx hvis du også er forælder til et barn på en skole der bruger Aula.

Bemærk: Du må aldrig dele login med andre. Hvis andre kender din adgangskode, så klik “Få en ny adgangskode”.

Systime: i-bøger, screening m.m.

Hvis du skal bruge dit Unilogin fordi du skal have adgang til ressourcer på Systimes portal, læs mere her.

Efterslægten-login

Ud over dit Unilogin har du dit Efterslægten-login, som du bl.a. skal bruge til LUDUS Web og Microsoft-ting som fx Teams. Læs mere her!

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser