Voksen[-]klassen
Fuld HF-uddannelse på 2 år
NB! DU SKAL SØGE VIA OPTAGELSE.DK
Udfyld derefter vores klassevalgsformular når du har søgt på Optagelse.dk Klassevalg
Ikke for ung, ikke for gammel
Voksenklassen på Efterslægten er for de modne og målrettede med mod på at lære. Du er ikke teenager, og du synes det kunne være godt at gå i en klasse. Med en HF-eksamen fra Voksenklassen er du godt rustet til at fortsætte på din videregående uddannelse.
Hvad er Voksenklassen?
“Voksenklassen” er en toårig HF-klasse som giver dig adgang til videregående uddannelser. Voksenklassen er for de modne og målrettede med mod på at lære. Du er ikke teenager, og du synes det kunne være godt at gå i en klasse. Du har måske tidligere været i gang med en uddannelse eller har foretaget dig andet efter folkeskolen. Men nu vil du i gang, og du ved hvorfor.
I Voksenklassen har vi fokus på både det skriftlige arbejde, som måske trænger til et ”serviceeftersyn”, og på mundtlige fremlæggelser samtaler og diskussioner. Du går i en helt almindelig klasse, men I er sammen om at være ”lidt mere voksne” og om at ville videre.
Fagene i Voksenklassen er de samme som i Standard-HF. Du og din uddannelse er i centrum, og du bliver taget seriøst. På andet år kan du frit vælge fagpakke og valgfag – På Efterslægten kan du få næsten alle fag. Med en HF-eksamen fra Voksenklassen er du godt rustet til at fortsætte på din videregående uddannelse.
BYOD: Vi forventer at du medbringer egen computer
Hvordan kommer jeg i Voksenklassen?
Du udfylder bare blanketten i optagelse.dk inden deadline. Bemærk! at der forlænget frist for ansøgere i 2023 pga. af ændringer i optagelsesregler. Vi anbefaler, at du søger, så snart du har truffet dit valg. Vi plejer at optage alle vores 1. prioritetsansøgere, der har søgt os rettidigt.
Ansøg inden 1. marts.
Sådan ser din HF ud
1. HF: Ud over obligatoriske fag og faggrupper (se længere nede) skal du også vælge et af disse fag når du ansøger: billedkunst, dans, design, drama, idræt, mediefag og musik (1. semester). Se alle fagene nedenfor eller se video om 1. HF-valgfag.
2. HF: Her skal du have en fagpakke og et valgfag. På hjemmesiden “Adgangskortet” kan du se om bestemte videregående uddannelser kræver specifikke valgfag og niveauer. Se Adgangskortet.
Du kan læse meget mere om fagpakkerne og alle valgfagene her.
Obligatoriske fag og faggrupper
Alle har de obligatoriske fag:
- dansk A
- engelsk B
- matematik C
- valgfag 1. HF C
NF – naturvidenskabelig faggruppe:
- biologi C
- geografi C
- kemi C
KS – kultur- og samfundsfaggruppe:
- historie B
- samfundsfag C
- religion C