Voksen[-]klassen

Ikke for ung, ikke for gammel

Voksenklassen på Efterslægten er for de modne og målrettede med mod på at lære. Du er ikke teenager, og du synes det kunne være godt at gå i en klasse. Med en HF-eksamen fra Voksenklassen er du godt rustet til at fortsætte på din videregående uddannelse.

Hvad er Voksenklassen?

“Voksenklassen” er en toårig HF-klasse som giver dig adgang til videregående uddannelser. Voksenklassen er for de modne og målrettede med mod på at lære. Du er ikke teenager, og du synes det kunne være godt at gå i en klasse. Du har måske tidligere været i gang med en uddannelse eller har foretaget dig andet efter folkeskolen. Men nu vil du i gang, og du ved hvorfor.

I Voksenklassen har vi fokus på både det skriftlige arbejde, som måske trænger til et ”serviceeftersyn”, og på mundtlige fremlæggelser samtaler og diskussioner. Du går i en helt almindelig klasse, men I er sammen om at være ”lidt mere voksne” og om at ville videre.

Fagene i Voksenklassen er de samme som i Standard-HF. Du og din uddannelse er i centrum, og du bliver taget seriøst. På andet år kan du frit vælge fagpakke og valgfag – På Efterslægten kan du få næsten alle fag. Med en HF-eksamen fra Voksenklassen er du godt rustet til at fortsætte på din videregående uddannelse.

BYOD: Vi forventer at du medbringer egen computer

Hvordan kommer jeg i Voksenklassen?

Når du udfylder din uddannelsesplan (ansøgningsskema), skal du markere at du ønsker at gå i Voksenklassen. I øvrigt skal du bare udfylde uddannelsesplanen helt som normalt.

Ansøg inden 1. marts.

 

Søg efter 1. marts her

Ansøg på optagelse.dk

Sådan ser din HF ud

1. HF: Ud over obligatoriske fag og faggrupper (se længere nede) skal du også vælge et af disse fag når du ansøger: billedkunst, dans, design, drama, idræt, mediefag og musik (1. semester). Se alle fagene nedenfor eller se video om 1. HF-valgfag.

2. HF: Her skal du have en fagpakke og et valgfag. På hjemmesiden “Adgangskortet” kan du se om bestemte videregående uddannelser kræver specifikke valgfag og niveauer. Se Adgangskortet her.

Du kan læse meget mere om fagpakkerne og alle valgfagene lige her.

Obligatoriske fag og faggrupper

Alle har de obligatoriske fag:

  • dansk A
  • engelsk B
  • matematik C
  • valgfag 1. HF C

NF – naturvidenskabelig faggruppe:

  • biologi C
  • geografi C
  • kemi C

KS – kultur- og samfundsfaggruppe:

  • historie B
  • samfundsfag C
  • religion C

Se video om Voksenklassen

Vil du gerne starte på skolen

Kom i gang med det samme

Gå til tilmelding