Klima/

Standard-klasse

 

Fællesskab og faglige udfordringer

Klimaklassen på Efterslægten er for dig der vil passe på vores miljø og som ønsker at gøre en forskel for kommende generationer. Du ønsker fællesskab og faglige udfordringer. Du bliver klar til videregående uddannelse.

Hvad er Klimaklassen?

Klimaklassen er en toårig HF-klasse som giver dig adgang til videregående uddannelser. Du vælger Klimaklassen, fordi du interesserer dig for bæredygtighed og vil være med til at udvikle bæredygtige løsninger til fremtiden. I klimaklassen har vi fokus på lederskab og ansvar, faglig og personlig udfordring og/eller frivilligt arbejde.

Er du træt af den evindelige fremstilling af ungdommen som navlebeskuende, ansvarsløs og ligeglad?

Føler du dig snarere som en GRØN VISIONÆR og uofficiel klimaambassadør, som er optaget af at gøre verden til et bedre sted?

Er du interesseret i grøn omstilling, miljøet, økologi og bæredygtighed?

Er du fascineret af naturen, plante- og dyrelivet?

Følger du engageret med i klimadebatten og bekymrer du dig om klodens fremtid?

Hvis du kan nikke genkendende til disse spørgsmål, så er Natur – og klimaklassen på HF Centret Efterslægten sikkert noget for dig. Her kan du blive del af et videns– og handlingsfælleskab, hvor du kan være med til at omsætte bekymring og frustration til handling og iværksætteri.

BYOD: Vi forventer at du medbringer egen computer

Hvordan kommer jeg i Klimaklassen?

Når du udfylder din uddannelsesplan (ansøgningsskema), skal du markere at du ønsker at gå i Klimaklassen. I øvrigt skal du bare udfylde uddannelsesplanen helt som normalt. Ansøgningsskemaet hedder nu “Uddannelsesplan”

 

 

 

Uddannelsesblanket (word)

Ansøg på optagelse.dk

Sådan ser din HF ud

1. HF: Ud over obligatoriske fag og faggrupper (se længere nede) skal du også vælge et af disse fag når du ansøger: billedkunst, dans, design, drama, idræt, mediefag og musik (1. semester). Se alle fagene nedenfor eller se video om 1. HF-valgfag.

2. HF: Her skal du have en fagpakke og et valgfag. På hjemmesiden “Adgangskortet” kan du se om bestemte videregående uddannelser kræver specifikke valgfag og niveauer. Se Adgangskortet her.

Du kan læse meget mere om fagpakkerne og alle valgfagene lige her.

Obligatoriske fag og faggrupper

Alle har de obligatoriske fag:

  • dansk A
  • engelsk B
  • matematik C
  • valgfag 1. HF C

NF – naturvidenskabelig faggruppe:

  • biologi C
  • geografi C
  • kemi C

KS – kultur- og samfundsfaggruppe

  • historie B
  • samfundsfag C
  • religion C

video om klimaklassen

Vil du gerne starte på skolen?

Kom i gang med det samme

Gå til tilmelding