LUDUS Web

Skema, lektier, afleverering m.m.

LUDUS Web er systemet hvor du ser skema, lektier, afleverer opgaver og får tilbagemelding. For at komme på LUDUS Web, skal du først have styr på dit Efterslægten-login.

På vores hjemmeside hfc.dk finder du allerøverst et link til ”LUDUS Web” (du kan også klikke her: dagbog.hfc.dk).

Vigtigt: Klik på knappen ”ADLogin” oppe til højre før du skriver dit login.


[Dette er et screenshot. Du skal gå til LUDUS Web for at kunne gøre som beskrevet.]

Herefter logger du på med dit Efterslægten-login.

På fanen *Kursist i LUDUS Web kan du opdatere din mailadresse og dit mobilnummer (klik på blyanten ud for det du vil rette). Du har pligt til at holde disse oplysninger opdateret.

I LUDUS Web finder du bl.a. dit skema, lektier, fremmøde/fravær og eksamenskarakterer, og det er her du afleverer opgaver. Før login finder du også øverst til højre nogle links til andre af vores systemer (se billedet). Efter login finder du disse links under ”Meddelelser”. Nogle links gemmer sig under knappen Nyttige links.

Aflevering af opgaver

Opgaveformulering og materialer til opgaven finder du normalt i klassenotesbogen.

I de fleste tilfælde skal du skrive opgaven i Word, og gemme den på din computer.

Når du skal aflevere, logger du på LUDUS Web og klikker “Lektier” øverst. Her ser du både dine lektier til timerne, og de afleveringsopgaver lærerne har oprettet til dig.

Derefter vælger du “Afleveringsplan”, og klikker på det grønne plus (+) ud for den aflevering du skal aflevere, og klik på knappen “Upload nyt dokument”. Vælg dit dokument på computeren, og klik “Gem og luk” – så er det afleveret.

Tilbagemelding på afleveringsopgaver

I afleveringsplanen under Lektier i LUDUS Web kan du via et ikon i kolonnen “Rettet” se når din lærer har rettet opgaven. For at se rettelserne, klik på ikonet, og se lærerens kommentar og/eller download en rettet version af din aflevering. Åbner du den rettede version i Word, skal du muligvis vælge “Gennemse > Vis kommentarer” i Word for at se rettelserne til højre for dokumentet. Er det et PDF-dokument anbefaler vi at du åbner det i Acrobat Reader; andre programmer til at vise PDF-filer viser muligvis ikke rettelserne.

Mobil-app

Med mobilversionen kan du hurtigt se dit skema for i dag, og nogle få andre ting – læs mere her!

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpNyttige links