Office 365

Gratis Word, PowerPoint, Excel m.m.

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpNyttige links

Som kursist på Efterslægten kan du gratis installere Microsoft Office-pakken, som bl.a. indeholder apps’ene (programmerne) Word til tekstbehandling, PowerPoint til præsentation og Excel til regneark, samt skylageret OneDrive. Afhængigt af computeren følger app’en OneNote også med i pakken (men på Windows anbefaler vi, at du bruger den version af OneNote-programmet, der er indbygget i Windows 10). Du kan bruge pakken, så længe du er kursist på Efterslægten.

Hvis du har Office-pakken installeret, kan du måske bare logge ind i den med din Efterslægten-konto (husk @hfc.-dk i brugernavnet). (På Mac kan det være en fordel at køre “office licence removal tool” først for fx at fjerne et login til en gammel skole – læs her.)

Du kan installere en ny Office-pakke fra siden office.hfc.dk – benyt linket “Installér office” oppe til højre på siden.

Især på Mac kan det være en udfordring at logge på Office 365 med Efterslægten-kontoen, hvis du allerede er logget ind med en konto fx fra en tidligere skole. Her er to metoder, som begge ret sikkert løser dette problem (du behøver kun at gøre én af disse to ting):

  • Du kan oprette en ny computerbruger på Mac’en, og benytte denne til alt dit Efterlægten-arbejde.
  • Du kan fjerne alle spor af det tidligere login i Office 365 på en Mac med et værktøj, som du kan downloade her – eller hent hjælp til dette på IT-kontoret.

Når pakken er installeret, skal du først at finde og starte Word-app’en. Den spørger dig om en ting eller to:

  • Log ind: Benyt dit Efterslægten-login med @hfc.dk i brugernavnet.
  • Filtyper: Hvis den spørger, om du vil arbejde med XML- eller ODF-filer, skal du vælge XML. (XML er fx tekstdokument-formatet .docx, mens ODF er formatet .odt, som bruges af Open Office. På Efterslægten skal du aflevere opgaver som .docx eller .doc.).

Office 365

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpNyttige links