Programmer

Om software vi tilbyder på Efterslægten

NB: Der sker i øjeblikket – februar/marts 2020 – ændringer mht. Unilogin. For seneste opdateringer om dette, se til højre på forsiden af LUDUS Web (eller under Meddelelser når du er logget ind i LUDUS Web).

På Efterslægten får du brug for:

Microsoft Office

herunder Word, Excel, PowerPoint og OneNote

Klik på flisen herunder for at læse mere (også hvis du allerede har dit eget Office-program).

Office 365

Gyldendals ordbøger

til sprogfag

Vi tilbyder adgang til Gyldendals Ordbøger i dansk/dansk, engelsk/dansk, dansk/engelsk, tysk/dansk, dansk/tysk, fransk/dansk, dansk/fransk, spansk/dansk og dansk/spansk.

Til daglig bruger vi online-ordbøgeren med Unilogin. I eksamensperioden tilbyder vi desuden adgang til Offline-ordbøger. Vi anbefaler at du installerer Offlline-ordbøgerne inden eksamen, da der kan være udfordringer med online-ordbøgerne under eksamen. Offline-ordbøgerne kræver en licens, som vi skriver ud om via LUDUS Web kort før eksamensperioden begynder.

Gyldendals Online-ordbøger Gyldendals Offline-ordbøger

CD-ORD

til sprogfag, for andetsprogede, og for ordblinde

Vi har købt skolelicens til programmet CD-ORD, som bl.a. hjælper med:

  • Oplæsning af tekster på dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk
  • Stavekontrol og skrivestøtte med ordforslag

Hvis du er diagnosticeret ordblind, får du programmet og en scanner stillet til rådighed af SPS-systemet.

Hvis du ikke er ordblind (eller svagt ordblind) kan du stadig have glæde af programmet, og du kan installere det vha. vejledningen du finder ved at klikke på nedenstående flise. Sidst i vejledningen skriver vi noget om, hvor du kan få hjælp.

CD-ORD

TI-Nspire CX CAS

til matematik

Du kan installere en gratis prøveversion af TI-Nspire via linket herunder. I forbindelse med undervisningen giver din matematiklærer dig en licens, som ændrer din prøveversion til den fulde version i et helt skoleår. Har du e-learning (fjernundervisning) kan vi lægge licensen på via fjernsupport; se punkt 9 i vores vejledning til at søge IT-hjælp.

TI-Nspire CAS

Gratis software

Der er forskellige gratis programmer som vi har erfaring for at mange kan have glæde af. Vi giver nogle eksempler og links her.

  • Acrobat Reader DC er et godt program til at læse PDF-filer. På Windows-computere er Edge ofte standardprogram for PDF-filer; her anbefaler vi at man skifter til Acrobat. På Mac er standardprogrammet Billedfremviser, som både har fordele og mangler. Du kan downloade Acrobat-programmet her.
  • PDFill PDF Tools (FREE) er et fikst lille Windows-program som blandt meget andet kan bruges til at smelte flere PDF-filer sammen til én (“Merge”). Du kan downloade det her (klik på knappen under “Get FREE basic version”). På Mac kan du bruge Billedfremviser til at sammensmelte PDF-filer.

 

Oversigt over skolens IT-løsningerVejledning til at søge IT-hjælpFliser